Liken, delen en

Lekker reageren

Hoi, woensdag wordt het weer 30 graden ofzo hier wat tips:

Tip 1: Scheer al je lichaamshaar weg.

Zorg ervoor dat je helemaal kaal bent, van onder en van boven. Haar heeft namelijk de zeer vermoeiende eigenschap om zoveel mogelijk lichaamswarmte vast te houden. Het is niet voor niets dat schapen zichzelf in de zomer ook altijd helemaal lekker kaal scheren.

Tip 2: Zorg dat je naakt bent.

Kleren zijn met dit weer echt uit den boze. Ook ondergoed, trek maar gewoon lekker allemaal uit die rotzooi. Als je dat niet durft moet je ook niet gaan zeiken dat je het zo warm hebt want dan is het gewoon je eigen schuld omdat je niet naakt bent.

Tip 3: Ga in de supermarkt zitten.

In de supermarkt hebben ze altijd airco dus pak maar een goed boek en een klapstoel en ga daar maar gewoon zitten werken met je laptop. Als de manager komt vragen of je weg wil gaan kun je ‘m gewoon vriendelijk op z’n bek slaan en vragen of hij zich even met z’n eigen zaken wil bemoeien. Liever een paar schaafwonden op je knokkels dan een zonnesteek.

Tip 4: Duw je hoofd in een emmer water.

Vul een emmer met water en duw je hoofd erin. Hierbij is het wel belangrijk dat je koud water gebruikt i.p.v. heet water want anders krijg je het waarschijnlijk nog warmer.

Tip 5: Blijf thuis.

Met dit weer heeft het natuurlijk weinig zin om naar je werk of naar school te gaan want je doet daar dan toch geen zak. Je baas of je leraar zal dit zeker begrijpen dus blijf maar gewoon thuis met je hoofd in een emmer water.

Tip 6: Spijker al je ramen dicht met houten planken.

Hierdoor kan de zon je huis niet penetreren en wordt het gelijk een stuk minder warm. Onderzoekers hebben onlangs namelijk aangetoond dat de meeste warmte op aarde afkomstig is van de zon.

Tip 7: Stel je bevalling uit:

Mocht je nu net hoogzwanger zijn en uitgerekend nu uitgerekend zijn dan is ons advies om de bevalling voorlopig even uit te stellen tot het in ieder geval een graad of 10 kouder is. Bevallen met dit weer is echt een hel, het is voor de baby natuurlijk ook geen pretje om in deze zweterige bloedhitte ter wereld te komen.

Tip 8: Hou je bek.

Praten is allemaal verspilde energie met dit weer, daar krijg je het alleen maar nog warmer van. Zelfs ‘hoi’ zeggen is al teveel. Ons advies is daarom ook om gedurende deze hittegolf ook nooit je telefoon op te nemen, laat ze maar lekker terugbellen als het weer een beetje is afgekoeld. Volgende week dinsdag of zo.

Tip 9: Flikker je beddengoed bij het grof vuil.

Met deze warmte heeft slapen onder een dekbed niet heel veel zin, de kans dat je ooit in slaap gaat vallen onder zo’n bloedhete lap stof is vrijwel nihil. Ons advies is daarom om een theedoek te pakken, of een paar velletjes toiletpapier. Lekker dun en dan heb je in ieder geval nog iets over je heen om je te beschermen tegen de roofvogels.

Tip 10: Vermijd water, drink bier.

Onderzoek heeft aangetoond dat je met bier de algehele vochtregulering en temperatuurregeling in de celkernen van je centrale hersenkwab veel beter in bedwang kunt houden dan met water.

Hebben jullie ook nog tips dan kun je die hieronder invullen sterkte met de hitte nog doei

Als je trouwens niet in je blootje durft dan kun je ook een t-shirt dragen haha klik hieronder voor vet leuke kakhiel t-shirts:

Ook leuk: