Liken, delen en

Lekker reageren

Hallo, zoals jullie waarschijnlijk allemaal wel weten draait het tijdens de feestdagen allemaal om vrienden, familie, gesmolten kaas, allesreiniger en gezelligheid. Hier 5 tips om de gezelligheid er een beetje in te houden de komende week.

Tip 1: hou al je kleren aan

We begrijpen dondersgoed dat de temperatuur in de woonkamer aardig snel kan oplopen tijdens het steengrillen maar mensen alsjeblieft hou gewoon je kleren aan. Niemand aan tafel zit op jouw naakte zompige zweetlichaam te wachten tijdens het doormidden bijten van een lauwe cherrytomaat dus doe maar niet

Tip 2: kijk af en toe mensen aan als je tegen ze praat

Oogcontact is een belangrijk onderdeel van sociale interactie en sociale interactie is een belangrijk onderdeel van gezelligheid. Één en één is twee. Reken uit je winst. Ga dus niet de hele tijd tijdens een gesprek met je tante naar je eigen ellenbogen zitten kijken dat is onbeleefd.

Tip 3: kotsen doe je maar lekker op de WC

Het kan wel eens voorkomen dat er in alle hectiek rondom de feestdagen bij de slagerij per ongeluk een bedorven koeienoog in de door jou bestelde gourmetschotel flikkert die jij tijdens het kerstdiner met je zatte kop in je mond propt en waardoor je moet kotsen. Zorg er in dit geval altijd voor dat je dat op de WC doet en niet de hele eettafel onderkotst want dat is niet leuk voor je familieleden die lusten namelijk alleen kots als het in een plastic bakje met het woord ‘huzarensalade’ erop zit.

Tip 4: was je haar niet met vogelpoep

Het is altijd belangrijk om lekker verzorgd en gewassen aan het kerstdiner te verschijnen dus was altijd je haren met shampoo en niet met vogelpoep want daar wordt het alleen maar viezer van. Daarnaast is het sinds 9/11 ook nog eens een heel gedoe om legaal aan verse vogelpoep te komen vraag maar aan Ernst, Bobby en de rest.

Tip 5: rem op tijd, parkeer je auto niet in de woonkamer van je familie

Als je met de auto naar vrienden of familie gaat zorg er dan altijd voor dat je op tijd remt als je bent gearriveerd. Het heeft weinig zin om keihard gas te blijven geven en de hele woonkamer aan gort te rijden dat is niet echt een goeie binnenkomer, bovendien sloop je dan waarschijnlijk ook de kerstboom en dan is het al helemaal gedaan met de gezelligheid.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben en als jullie ook nog tips hebben zeg ze dan hieronder fijne kerstdagen alvast en tot morgen

Groeten kakhiel

Lees ook: 13 extreem mislukte kerstmannen