Liken, delen en

Lekker reageren

Dieren met een mening

42059
0

Hallo, vanochtend stond ik om kwart voor zes op en zoals gebruikelijk checkte ik tijdens het ontbijt m’n mail en toen raakte het me opeens keihard: WAAROM schrijven mensen altijd “Beste” in de aanhef? De tijd is rijper dan m’n overgrootoma dat dit probleem eens een keer aangekaart wordt dus laten we alsjeblieft niet langer om de hete brei heen draaien als samenleving want zo’n aanhef slaat toch werkelijk als een frikandel op een bak beschimmelde yoghurt?

Hoe weet jij of degene die jij mailt de beste is? De beste waarin ook echt?? Heeft hij/zij daar dan ook een prijs voor gewonnen? Is er misschien ergens een keer een of ander vaag kampioenschap geweest waar ik niks vanaf weet?? Het is één grote huichelachtige bende waar we met z’n allen doodleuk al generaties lang aan meedoen en het is de hoogste tijd dat er eens een keer een beetje bewustzijn wordt gecreëerd. Is het nou echt zo moeilijk om gewoon “Hallo” of “Hoi” te zeggen? Ik kan je vertellen dat het m’n dag aardig kan verpesten wanneer er op de vroege morgen weer eens zo’n schijnheilige mail binnenkomt met “Beste Eugène”. Ik weet van mezelf dat ik in een hoop dingen ontzettend goed ben, zoals platte knopen leggen en bloemstengels schuin afknippen om maar een paar dingen te noemen, maar daar weet m’n hypotheekadviseur toch niks van? Dus waar haalt zo iemand het gore lef vandaan om mij zo te betuttelen?

Ik kan nog wel duizend andere voorbeelden noemen van mensen die hun morele kompas weleens mogen gaan bijstellen maar ik moet nu gaan want m’n schoonmoeder moet naar de orthopeed vanwege d’r dikke hamertenen en daarna moet ik nog de auto wegbrengen voor de APK.

Wellicht weten jullie nog een leuk alternatief voor "Beste" dat wél ergens op slaat? Ik hoor het graag,

Groeten Eugène

Ook leuk: