Liken, delen en

Lekker reageren

Hoi, hier een overzicht van de 7 meest extreme glijbanen ter wereld:

Glijbaan 1

“Klein maar fijn” zullen de makers van deze glijbaan wel gedacht hebben. En daar zouden ze nog best wel eens gelijk in kunnen hebben, want kijk eens naar die onwaarschijnlijke bocht halverwege de baan? Zo’n ‘deadly curve’ staat wat ons betreft garant voor een bloedlinke zwieper die je zonder pardon alle hoeken van het zwembad laat zien.

Glijbaan 2

Bij deze extreem creatieve en innovatieve glijbaan glij je via de tong van een levensgrote plastic kikker het water in. Hoe verzinnen ze het in godsnaam, een kikker. Briljant!

Glijbaan 3

Bij deze levensgevaarlijke glijbaan word je als het ware via een soort afgesloten buis in het pikkedonker keihard naar beneden het water in gebonjourd. Een extreem riskante en claustrofobische ervaring als je het ons vraagt, flinke ‘thrillseeker’ die zich hieraan waagt!

Glijbaan 4

Briljant. Twee exact identieke glijbanen pal naast elkaar. Wie verzint dit? Deze ‘duo-baan’ biedt zwembadbezoekers de mogelijkheid om wedstrijdjes tegen elkaar af te leggen of uitdagende weddenschappen te organiseren. Zoals bijvoorbeeld: ‘Wie het snelst beneden is krijgt een gratis Calippo.’

Glijbaan 5

Wederom eentje voor de daredevils onder ons. Hou jij ervan om tijdens je vakantie halsbrekende toeren uit te halen en je leven op het spel te zetten? Dan is deze ‘hobbel-baan’ zeker iets voor jou. Bij deze baan word je tijdens het glijden namelijk maar liefst twee (!) keer snoeihard gelanceerd. Dank je de koekoek, ons niet gezien!

Glijbaan 6

Deze slide is uitermate geschikt voor de ‘wildlife’ liefhebbers onder ons. Zoals je ziet baant hij zich een weg door een zeer realistisch nagebootste rotspartij die je het gevoel geeft middenin een Indiana Jones film te zijn beland. Kijk uit voor de waterval!

Glijbaan 7

Wij hebben veel opblaasbare dingen gezien in ons leven, maar een opblaasbare glijbaan was hier op de redactie toch echt wel een primeurtje. Allejezus wat een sensatie moet dat zijn om hier vanaf te mogen glijden.

Ook leuk: