Liken, delen en

Lekker reageren

Hoi, hier 7 vet korte spreekbeurten die je aan je kind kunt geven zodat hij of zij het zelf niet meer hoeft te maken en gewoon buiten kan spelen enzo vet handig:

Spreekbeurt 1: Deuren

Plaatje:

De tekst:

Hoi mijn spreekbeurt gaat over deuren, deuren zijn er in verschillende soorten zoals schuifdeuren, klapdeuren en draaideuren. Aan deuren zit meestal ook een deurknop of een deurklink waarmee je de deur open kunt maken zodat je er doorheen kunt. Je kunt deuren ook intrappen als je heel sterk bent of als je bij de politie zit. Zijn er nog vragen?

Spreekbeurt 2: Turkije

Plaatje:

De tekst:

Hoi mijn spreekbeurt gaat over Turkije. Turkije is een ander land heel ver weg maar je kunt er wel naartoe lopen omdat er geen zee tussenzit, volgens Google Maps is het 670 uur lopen als je in Utrecht begint maar dan moet je wel eerst daarheen met de trein als je ergens anders woont de baas van Turkijke is Erdoğan en ze eten er yoghurt zijn er nog vragen?

Spreekbeurt 3: Brandweer

Plaatje:

De tekst:

Hoi mijn spreekbeurt gaat over de brandweer. De brandweer komt als er brand is en dan spuiten ze er water op zodat het uitgaat en ze hebben een grote auto die door rood mag met een hele harde sirene die gaat zo: TADUUU TADUUU TADUUUU De brandweer komt ook als er andere dingen zijn dan brand bijvoorbeeld als je kat niet meer uit de boom durft of als je met je hoofd vastzit in een hek dan zagen ze hem eruit. Zijn er nog vragen?

Spreekbeurt 4: Tycho Gernandt

Plaatje:

De tekst:

Hoi mijn spreekbeurt gaat over Tycho Gernandt. Tycho Gernandt is een bekende Nederlander die bekend is geworden door de tv en hij heeft ook lang haar en een onguur gezicht omdat hij heel veel drugs heeft gebruikt maar nu is hij op het rechte pad. Tycho Gernandt kan ook heel goed stemmetjes nadoen en z’n haar niet wassen zijn er nog vragen?

Spreekbeurt 5: Stoplichten

Plaatje:

De tekst:

Hoi mijn spreekbeurt gaat over stoplichten. Stoplichten staan op de weg en als ze op groen staan mag je doorrijden en als ze op rood staan moet je remmen maar als ze op oranje staan mag je zelf kiezen. Zijn er nog vragen?

Spreekbeurt 6: Friesland

Plaatje:

De tekst:

Hoi mijn spreekbeurt gaat over Friesland. Friesland is helemaal in het noorden van Nederland en ze hebben er heel veel weilanden en Piet Paulusma en ze eten er kaas en worst. In Friesland hebben ze een eigen taal die wel een beetje lijkt op Nederlands maar je verstaat er niks van als je zelf geen Fries kan. Zijn er nog vragen?

Spreekbeurt 7: Reptielen

Plaatje:

De tekst:

Hoi mijn spreekbeurt gaat over reptielen. Reptielen zijn een soort dieren met een hele harde huid en ze waren er miljoen jaar geleden ook al. Reptielen zijn bijvoorbeeld een slang of een krokodil en ze kijken altijd boos en kunnen heel hard bijten en dan ga je meestal ook dood dus je mag ze niet aaien. Zijn er nog vragen?

Noem hieronder in de comments nog meer spreekbeurten als je die weet

Ook leuk: