Liken, delen en

Lekker reageren

Hoi, Utrecht is een leuke stad precies in het midden van Nederland. Vet handig als je van de ene naar de andere kant van het land moet want dan kom je er vast wel een keertje doorheen en als je er dan toch bent kun je net zo goed iets spannends gaan doen, haha. Hier 6 vet spannende dingen die je kunt doen in Utrecht:

Ding 1: Oversteken bij het Ledig Erf

Hier oversteken als voetganger is altijd een avontuur op zich. Er komt van alle kanten verkeer op je af gedenderd en niemand snapt echt hoe die stoplichten werken dus het is altijd nog maar de vraag of je het overleeft. Vet spannend dus.

Ding 2: Pootje baaien in De Oudegracht

Het water is hier zo goor en ondoorzichtig dat het altijd maar weer de vraag is waar je je voeten precies aan blootstelt als je hier gaat pootje baaien. Misschien wordt je grote teen er wel afgebeten door een snoekbaars ofzo. Echt spannend.

Ding 3: Onder de Domtoren gaan staan

Deze kerktoren is 112,32 meter hoog en ook al best oud, grote kans dat dat hele ding binnenkort een keertje in elkaar dondert. Als je Utrecht bent kun je eronder gaan staan en dan hopen dat ie niet instort als jij er bent. Echt spannend en ook nog eens helemaal gratis. Wat wil je nog meer?

Ding 4: Door de winkelstraten lopen op maandagochtend

Op maandagochtend zijn de meeste winkels gesloten en is er dus weinig winkelend publiek te vinden in het centrum van Utrecht. De straten zijn helemaal verlaten. Durf jij het aan om hier in je eentje doorheen te wandelen? Het is wel eng hoor. Als de batterij van je telefoon leeg gaat is de kans dat je ooit nog het station terugvindt hier ook best klein.

Ding 5: Een kijkje nemen in Hoog Catharijne

Dit overweldigend grote en moderne winkelcentrum is compleet overdekt en je waant je er helemaal in Tokyo of Taipei ofzo. Er zijn zo veel winkels dat het je bij binnenkomst al meteen begint te duizelen. Welke kant moet je op? Waar zijn de wc's? Is er eigenlijk wel een uitgang? Succes met doodsangsten uitstaan.

Ding 6: De hele Amsterdamsestraatweg aflopen

Deze straat is zo lang dat het eigenlijk niet eens meer grappig is. Als je echt lef hebt loop je 'm een keer helemaal af. Zorg dan wel dat je genoeg blarenpleisters en en voedsel voor onderweg meeneemt, want je gaat het nodig hebben. Succes en tot over een week!

Wat zijn nog meer spannende dingen om te doen in Utrecht? Laat het weten in de comments, doei.

Ook leuk: