Liken, delen en

Lekker reageren

Ding 1:


Zorg ervoor dat je van te voren precies weet waar je naartoe gaat, en probeer dit ook goed te onthouden. Anders bestaat er een kans dat je straks helemaal naar het verkeerde land rijdt en dan betaal je je scheel aan brandstofkosten, tenzij het land waar je per ongeluk naartoe bent gereden op de route ligt van het land waar je eigenlijk naartoe zou moeten, dan maakt het eigenlijk niet veel uit.

Ding 2:


Zorg altijd voor vervoer. Bedenk dus van te voren goed of je met de auto, de trein of het vliegtuig naar je vakantiebestemming wil. Als je bijvoorbeeld met de auto wil, dan is het belangrijk om ook echt een auto tot je beschikking te hebben. Zo kom je op de dag zelf niet voor verrassingen te staan waardoor je eerst nog helemaal een auto moet gaan kopen.


Ding 3:


Als je met meerdere personen op vakantie gaat (bijvoorbeeld je gezin) onthoud dan goed wie er allemaal wel en niet meegaan. Je wilt er niet pas in Spanje achterkomen dat je je kinderen bent vergeten.


Ding 4:


Bedenk goed welke spullen je wel en niet mee wilt nemen. Grote spullen zoals je koelkast, de wasmachine of de schutting uit je tuin kun je het beste gewoon thuislaten. Kleine spullen zoals een kam, een kaartspel of een wasknijper kun je wel gewoon meenemen.

Ding 5:


Als je een voedselallergie hebt, dan is het belangrijk dat je daar op de dag van vertrek rekening mee houdt bij het ontbijt, anders zit je straks met je hele gezicht vol rode uitslag en zwellingen in de auto en dan gaat iedereen je aankijken op de snelweg waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan en de kans op ongelukken toeneemt.

Ding 6:


Als je iemand hebt geregeld die thuis je planten water geeft zorg dan dat diegene een sleutel van je huis heeft, anders komt hij of zij je huis niet in en dan gaan al je planten dood.

Ding 7:


En tot slot: laat je niet gek maken. Op vakantie gaan kan enorm stressvol zijn maar zorg ervoor dat je je hoofd koel houdt en niet op dag 1 al in een burn-out belandt want dat is zonde van je vrije dagen.

Veel plezier

Ook leuk: