Liken, delen en

Lekker reageren

Hallo, hebben jullie al een beetje verkering? Dat komt goed uit want ik heb hier een lijstje van 7 dingen die dan wel leuk zijn om te doen, veel succes ermee.

Ding 1: tv kijken

TV kijken is in je eentje heel saai maar als je verkering hebt is het wel leuk want dan kun je het samen doen. Het voordeel van samen tv kijken is dat je dan dingen tegen elkaar kunt zeggen over het programma dat je kijkt. Als je bijvoorbeeld RTL Late Night kijkt en Humberto Tan heeft een rare stropdas om dan kun je tegen je verkering zeggen “haha kijk die stropdas echt raar”. Jullie kunnen er dan samen om lachen.

Ding 2: op een bankje zitten

Als je verkering hebt is het ook altijd wel leuk om samen ergens op een bankje te gaan zitten, bijvoorbeeld bij een sloot of ergens in een park. Met een beetje geluk komen er dan nog een paar grappige eenden voorbij waar je een krentenbol naar kunt gooien of zo.

Ding 3: rondlopen

Samen rondlopen door een bos of over een stoep ergens is ook leuk om te doen als je verkering hebt. Je kunt dan tijdens het rondlopen eventueel ook dingen zeggen, zodat er een gesprek ontstaat of zo. Ding 3 is ook erg goed te combineren met ding 2 want als je tijdens het rondlopen een bankje tegenkomt kun je er op gaan zitten.

Ding 4: zoutjes eten

Zoutjes eten is in je eentje al best gezellig om te doen maar als je het samen met je verkering doet is het nog veel gezelliger. Je kunt dan ook een gesprek voeren over de zoutjes, zeg bijvoorbeeld zoiets als “hmm echt lekkere zoutjes” je verkering zal hier dan op moeten antwoorden met “ja, want…” of “nee, want…” en met een beetje geluk ontstaat er dan een heel gesprek.

Ding 5: dieren aaien

Neem je verkering eens mee naar een kinderboerderij of naar een kattenasiel en aai om de beurt een dier, grote dieren zoals geiten en koeien en zo kunnen jullie ook tegelijkertijd aaien.

Ding 6: de bus pakken

Er is niets gezelliger als lekker samen met je verkering in een rijdende bus zitten en uit het raam kijken naar de dingen die voorbij zoeven, zoals bomen, huizen, verkeersborden en kantoorpanden. Het maakt niet uit waar de bus naartoe gaat want het gaat om de experience. Na afloop kunnen jullie samen bespreken wat jullie allemaal gezien hebben onderweg.

Ding 7: lantaarnpalen een naam geven

Erg leuke bezigheid als het lekker weer is. Neem je verkering mee naar een straat in de buurt waar veel lantaarnpalen staan en bedenk vervolgens om de beurt voor iedere lantaarnpaal een naam. Bijt zelf het spits af door te zeggen “deze lantaarpaal noem ik Olaf” Je verkering kan dan zeggen “o dan noem ik die lantaarnpaal ernaast “Annemiek”. Enzovoorts.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben en dat deze dingen jullie verkering leuker maken, mochten jullie nou ook nog leuke dingen weten die je kunt doen als je verkering hebt zeg ze dan hieronder alvast bedankt.

Ook leuk: