Liken, delen en

Lekker reageren

Hoi, hier 5 dingen die leuk zijn om te doen met je vrienden als je die hebt:

Ding 1: Een filmpje pikken

In je eentje een film kijken is leuk dus kun je nagaan hoe leuk het moet zijn samen met een vriend of vriendin erbij. Je pakt dit als volgt aan: bel een vriend of vriendin op en zeg “Hoi ga je mee een filmpje pikken?” als hij of zij dan antwoord met “Nee ga weg, ik ben geen dief” kun je uitleggen dat het woord ‘pikken’ hier niet letterlijk bedoeld wordt. Hij of zij kan vervolgens zeggen “Oh, dan is het goed” en dan kunnen jullie samen via het internet op de website van de bioscoop een leuke film uitkiezen die jullie beiden aanspreekt en er dan naartoe gaan. Na afloop van de film kunnen jullie dan een gesprek voeren over de film en dingen uitlichten die beter hadden gekund. Of als je niet van praten houdt kun je ook direct weer naar je eigen huis gaan.

Ding 2: Een sport beoefenen

Dit is ook echt leuk om samen met een vriend of vriendin te doen, het hoeft niet meteen een hele ingewikkelde sport te zijn zoals aerobics maar je kunt ook eenvoudig beginnen door tegenover elkaar te gaan staan en dan overgooien met een bal, of samen een rondje door de wijk fietsen als je geen bal hebt.

Ding 3: Een hapje gaan eten

Bel je vriend of vriendin op en vraag “Hey, zullen we ergens een hapje gaan eten?” als hij of zij dan “ja” zegt kun je vervolgens zeggen “ik weet nog wel een leuk tentje” met tentje bedoel je dan restaurant of eetcafé. Ga er samen naartoe en bestel iets lekkers van de menukaart. Tijdens het eten kun je een gesprek voeren over bijvoorbeeld het weer, politiek, het eten zelf of vogels.

Ding 4: Roddelen

Ook een erg populaire bezigheid onder vrienden, spreek af op een rustige plek waar weinig mensen mee kunnen luisteren en vertel je vriend of vriendin vervolgens de laatste sappige nieuwtjes over iemand die jullie allebei kennen. Bijvoorbeeld: “Heb je het al gehoord? Joost en Inge gaan naar SM-feesten, wist jij dat??” of “Ik mocht het eigenlijk niet doorvertellen, maar Diana heeft gonorroe, bizar toch?”

Ding 5: Een dutje doen

Samen een dutje doen kan ook erg gezellig zijn omdat de tijd erg snel gaat tijdens het slapen en het gezegde luidt “Gezelligheid kent geen tijd”. Leg twee matrassen op de grond, bel je vriend of vriendin en zeg “Hoi, kom je een dutje doen?” als hij of zij dan antwoord met “Ja, gezellig!” kun je alvast gaan liggen en wachten tot de deurbel gaat, zorg wel dat je nog niet in slaap bent gevallen anders kun je niet opendoen. Als hij of zij binnen is kunnen jullie meteen gaan liggen en in slaap vallen. Degene die het eerst wakker is kan vervolgens de ander wakker maken en dingen vragen als “Hoe was jouw dutje? Mijne was leuk”

Welke dingen zijn nog meer leuk om te doen met je vrienden noem ze hieronder alvast bedankt

Ook leuk: