Liken, delen en

Lekker reageren

Hoi, het festivalseizoen is weer begonnen, en jullie weten natuurlijk allemaal wel wat dat betekent: 3 maanden lang heel veel zuipen, weinig slapen, aan de lopende band onveilige seks en last but not least: ongezond eten. Gelukkig is er voor dit laatste probleem nu een oplossing, want speciaal voor dit festivalseizoen hebben wij een vijftal gezonde en makkelijk te bereiden maaltijden bedacht die eenvoudig klaar te maken zijn op een 1 pits camping gasstel in je festivaltent.

Maaltijd 1: Tomatensoep

Zelfgemaakte tomatensoep is altijd een goed idee, bovendien ook makkelijk zelf klaar te maken. Je flikkert gewoon vier tomaten in een pan, beetje zout erbij, een halve liter water (mag regenwater zijn want je gaat het toch koken) en vervolgens sla je met de hamer waarmee je ook je tentharingen de grond in hebt lopen meppen alle tomaten kapot. Beetje roeren, vijf minuten koken en hoppa: tomatensoep.

Maaltijd 2: Spaghetti met gras

Op de meeste campings is wel gras te vinden, ook op festivalcampings. Wat weinig mensen weten is dat gras erg gezond is. Pluk een handjevol mooi groen campinggras en snijd het in kleine reepjes, pleur er een liter kokend water overheen en voeg vervolgens de spaghetti toe. Het geheel net zo lang door laten koken tot de hele teringzooi helemaal week en verpulverd is (scheelt weer kauwen). Als je zo’n aansteller bent die liever al dente of zo wil dan moet je het vuur iets eerder uitdraaien en je tent afbreken, inpakken en oprotten van het festival

Maaltijd 3: Andijvie met kauwgum

Dit is een erg efficiënte maaltijd waar je lang van kunt blijven genieten terwijl je ondertussen andere dingen aan het doen bent, zoals bijvoorbeeld dansen of jezelf backstage voortplanten met je favoriete artiest . Kook een handjevol andijvie in een pannetje met water en gooi er 10 voorgekauwde kauwgumpjes bij (liefst gewoon met mintsmaak). Laat het geheel 3 minuten rustig doorkoken en giet het daarna af, prak met een vork (of kam) de kauwgum goed door de andijvie en laat het vervolgens afkoelen. Als het afgekoeld is kun je het geheel in je mond stoppen en er net zo lang op blijven kauwen als je zin hebt. De vitaminen en mineralen zullen ondertussen langzaam via je slijmvliezen worden afgegeven aan je bloed zodat het ook nog eens erg voedzaam en gezond is.

Maaltijd 4: Krentenbollenpap

De meeste festivalgangers gaan de deur niet uit zonder een zak krentenbollen die meestal uiteindelijk na drie dagen toch wel weer ergens in een kliko belandt. Doodzonde, maar gelukkig komen die krentenbollen bij deze maaltijd erg goed van pas. Vul een pannetje met lauw (voor de helft gekookt) water en leg er een krentenbol in. Laat de krentenbol 30 minuten goed weken zodat hij lekker zacht wordt en als een soort spons al het water absorbeert. Stop de krentenbol vervolgens in een oude sok en slinger de sok 20 seconden keihard rond. Sla hierna een paar keer keihard met je schoen op de sok zodat alle krenten uit elkaar spatten en de vitaminen en mineralen hieruit goed vrijkomen. Keer de sok binnenstebuiten boven een bord (of beker). Even doorroeren nog en klaar is kees. Eet smakelijk.

Maaltijd 5: Kotspannenkoekjes

Als je nou echt helemaal door je proviand heen bent dan zou je natuurlijk ook altijd nog gewoon kunnen overwegen om pannenkoekjes te bakken van je eigen kots. Bewaar daarom altijd je kots zorgvuldig, voor het geval dat. In plaats van boter zou je dan bijvoorbeeld zonnebrandolie kunnen gebruiken, bijkomend voordeel is dan dat je pannenkoeken ook minder snel verbranden in de pan.

weten jullie ook nog maaltijden zeg het dan hieronder alvast bedankt en heel veel plezier op je festival doei

Klik hieronder voor leuke shirts om aan te trekken naar een festival ofzo

Ook leuk: